Problematika využití dopravních prostředků při nasazení v rámci IZS v nepřístupném terénu - Bartoš, Jiří (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce je věnována problematice záchrany osob z nepřístupného terénu složkami IZS za použití různých dopravních prostředků. V práci jsou popsány především dva ukazatele kvality záchrany osob z nepřístupného terénu a tím je čas příjezdu složek IZS k pacientovi v nepřístupném terénu spolu s časem transportu do zdravotního zařízení, a druhým ukazatelem je šetrnost a pohodlí při transportu pacienta. V praktické části práce je proveden rozbor skutečných zásahů a navržena opatření ke zvýšení kvality záchrany osob z nepřístupného terénu.
Utilization of various vehicles by IZS (integrated rescue system) during rescue operations in inaccessible terrain
Keywords: záchrana; zásah; spolupráce; kvalita; rescue; rescue operation; cooperation; quality