Studium vzájemných interakcí optické a rentgenové spektroskopie a fyziky atomového obalu ve vědě a ve školním vyučování - Šrámek, Martin (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce předkládá výsledky z literární rešerše vzniku a vývoje optické spektroskopie, rentgenové spektroskopie, fyziky atomového obalu a interakce optické a rentgenové spektroskopie ve vztahu k fyzice atomového obalu, přičemž je v ní závěrem pamatováno i na didaktické aspekty výuky těmto čtyřem tématům v předmětu chemie na gymnáziu.
Keywords: pedagogika; spektroskopie; didaktika; fyzika atomového obalu; atom