Etický hacking a bezpečnost - Bartoš, František (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce se zaměřuje na etický hacking a potenciál, který v oblasti kybernetické bezpečnosti má. Práce má demonostrovat, jaké hrozby podnikům hrozí, jak se jim lze ubránit a jakou roli v tomto procesu hraje etický hacking a sociální inženýrství. Aby bylo možné tohoto cíle dosáhnout, byly vytvořeny tři případové studie. Ty se soustředí na fiktivní podniky, které operují na jiných trzích a zpracovávají jiná data. Právě jejich rozdílné zaměření však jasně ukazuje na skutečnost, že etický hacking a pochopení sociálního inženýrství má potenciál ve všech oblastech a všech podnicích.
Ethical hacking and security
Keywords: etický hacking; hacking; bezpečnost; sociální inženýrství; ethical hacking; hacking; security; social engineering