Výuka firemní praxe - Fialová, Ilona (Univerzita Pardubice, 2011)
Závěrečná práce se zabývá problematikou výuky předmětu firemní praxe, neboli fiktivní firma v podmínkách českého středního školství. Práce je členěna do dvou stěžejních částí. První z nich popisuje obecné výukové metody ekonomických předmětů a podrobněji se zabývá nejdůležitější metodou z pohledu výuky firemní praxe, tj. metodou problémovou. Druhá část se zabývá praktickým popisem výuky předmětu firemní praxe na Obchodní akademii, konkrétně na Obchodní akademii v Pardubicích. Je zde popsán výukový mechanismus i s příklady praktických úloh. Cílem práce je přiblížit problematiku výuky tohoto předmětu a pomoci tak k jejímu zkvalitnění přípravou komplexních výukových materiálů.
Education of fictive company
Keywords: fiktivní firmy; didaktické principy; výukové metody