E. coli a záněty močového měchýře - Bahník, Marek (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se věnuje zánětům močového měchýře způsobeným E. coli. V první polovině práce je charakterizován zánět močových cest, etiologie zánětu a jeho klinický obraz. V druhé polovině práce je popsána diagnostika zánětu močových cest, léčba a prevence.
E. coli and cystitis
Keywords: Escherichia coli; záněty; nemoc; infekce močových cest; cystitida; Escherichia coli; infection; illness; urinary tract infection; cystitis