Periodický systém prvků. Jeho význam pro poznávací proces. Úpravy periodické tabulky. - Uko, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2011)
V této práci byla zkoumána periodická soustava prvků z didaktického a metodologického hlediska. Byly provedeny úpravy periodické soustavy prvků. V návaznosti na zákonitosti v periodické soustavě prvků byly vytvořeny aplikace a hry.
Periodic system of elements. Its importance for the cognitive process. Modifications of the periodic table.
Keywords: periodická soustava prvků; didaktika; struktury atomů; hry