Audit v účetnictví - Havelková, Renata (Univerzita Pardubice, 1997)
Základním úkolem účetnictví je podávat věrný obraz skutečnosti. Naše účetnictví se řídí Zákonem o účetnictví č. 563/1991 Sb. Auditor má ověřit, zda údaje uvedené v účetní závěrce věrně, správně a pravdivě zobrazují skutečnost.
Keywords: účetnictví; audit