Uzavřený systém pěstování rostlin - Jirásek, Lubomír (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a konstrukcí uzavřeného automatizovaného systému pěstování rostlin. V teoretické části je proveden rozbor uzavřených systémů pěstování rostlin (Aquaponie, Hydroponie, ) a na základě získaných poznatků byl vybrán systém, který byl nakonec realizován. Navržený systém byl otestován pomocí kalibračních měření, čímž byla potvrzena jeho funkčnost a jeho schopnost vytvářet a udržovat klima potřebné pro automatizované pěstováni rostlin.
Closed growing system
Keywords: hydroponie; aquaponie; skleníky; autonomní systémy; umělé klima; hydroponics; aquaponics; greenhouses; autonomous systems; artificial climate