Studentský časopis Viselec - Lebdušková, Žaneta (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou studentského časopisu Viselec, který byl vydáván na Univerzitě Hradec Králové v letech 1997-2009. Práce zkoumá jeho historický vývoj a obsahovou skladbu. Zaměřuje se na funkci časopisu Viselec jako platformy pro sdílení literární tvorby studentů a mladých autorů. Výzkum zahrnuje obsahovou analýzu jednotlivých vydání, doplněný o rozhovory s bývalými členy redakce. Výsledek práce čtenáři představí časopis Viselec v kontextu tvorby 19. a 20. století, zmapuje jeho literární i publicistický obsah a představí návrh obecné charakteristiky studentských časopisů.
The student magazine Viselec
Keywords: žurnalistika; časopis Viselec; literatura; periodika; média; studentský časopis; journalism; Viselec magazine; literature; periodicals; media; student magazine