Řešení úpadku firmy s důrazem na klíčové aspekty krizového řízení - Svjatylo Bodnar, Marie (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou krizového řízení a řešením úpadku firem s důrazem na klíčové aspekty krizového managementu. V teoretické části jsou popsány základní principy krizového řízení, fáze krizového řízení, rizika v podnikání a legislativní rámec řešení úpadku v České republice. Praktická část posuzuje situaci společnosti, která se ocitla v úpadku a následně v insolvenčním řízení. Pomocí finanční analýzy a nástrojů jako SWOT analýza, PEST analýza a Porterův model pěti sil jsou identifikovány hlavní příčiny úpadku a navržena doporučení pro zlepšení krizového řízení.
Solution to corporate bankruptcy with emphasis on key aspects of crisis management
Keywords: krizové řízení; úpadek firmy; riziko; finanční analýza; SWOT analýza; insolvenční řízení; restrukturalizace; crisis management; corporate bankruptcy; risk; financial analysis; SWOT analysis; insolvency proceedings; restructuring