Lidé na okraji na Pardubicku v letech 1900-1910 - Zounková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá společností na okraji na Pardubicku v letech 1900-1910. Práce definuje jednotlivé skupiny na okraji společnosti a poté jejich chování analyzuje pomocí článků o lidech na okraji v dobových periodikách a úředních aktech a následně dokládá množství trestné činnosti pomocí statistického průzkumu.
People on the Margin in the Pardubice Region between 1900 and 1910
Keywords: Pardubice; marginalita; lidé na okraji; židé; cikáni; Pardubice; marginality; life of marginalized community; jews; gypsies