Návrh experimentálního kolejového vozidla pro výukové účely - Novák, Petr (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zabývá návrhem jednoduchého kolejového vozidla o rozchodu 600 mm, které bude vybaveno dvojicí elektromotorů napájených dvěma autobateriemi. Konstrukce byla navrhována tak, aby byla co nejlevnější a aby byla proveditelná. Vozidlo je určeno k měření trakčních charakteristik při jízdě po krátké experimentální trati.
Design of experimental rail vehicle for educational purposes
Keywords: kolejová vozidla; řetězové převody; vypružení; dvojkolí; rám vozidla; railway vehicle; chain transfer; suspension; wheelset; vehicle frame