Technologie a implementace Pardubické čipové karty a návrh možností využití v informačním prostředí univerzity - Zeman, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem diplomové práce je popis principu nového odbavovacího systému v MHD v Pardubicích a výhody a nevýhody jeho využití a návazností na případné využití v prostředí Univerzity Pardubice. Součástí práce je aplikace, umožňující komunikaci mezi čtecím zařízením a čipovou kartou. V teoretické části je podaný přehled o novém odbavovacím systému pardubické MHD, v implementační části práce je návrh využití Pardubické čipové karty v informačním prostředí univerzity a možnost vyzkoušení komunikaci čipové karty pomocí čtecího zařízení s počítačem pomocí vytvořené aplikace s názvem Read-Write-SC.
Technology and implementation of the Pardubice citycard and the proposal of the application in informational environment of the university
Keywords: čipové karty; odbavovací systémy; dopravní podniky; integrované dopravní systémy; univerzitní systémy