Vícegenerační soužití se seniorem v domácím prostředí - Barešová, Anežka (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce pojednává o problematice vícegeneračního soužití, o stáří a o jeho změnách. Zabývá se pojmem rodina, jejími funkcemi a podobou současné rodiny. Charakterizuje různá stanoviska, která k sobě navzájem generace zaujímají. Práce mimo jiné mapuje sociální služby a aktivity pro seniory a rodiny, které se starají o starého člověka. V rámci práce vznikl kvalitativní výzkum, který proběhl designem případové studie ve třech vícegeneračních rodinách.
Multi-generational Coexistence with Senior in Home Environment
Keywords: stáří; senioři; rodina; vícegenerační soužití; sociální služby; old age; seniors; family; multigenerational coexistence; social services