Studie mutace A66G genu methionin syntáz - reduktázy za využití metody alelické diskriminace běhen tzv. "real time" PCR - Hrazdírová, Olga (Univerzita Pardubice, 2005)
Cílem je zjistit přítomnost polymorfismu A66G methion syntas-reduktasy (MTRR) u vzorku polulace tvořené dobrovolníky. Byla použita metoda "real-time" PCR s využitím duálně značených LNA (locked nucleid acid) sond.
Study of mutation A66G gene methionine synthase - reductase by use of alelic discrimination method during "real time" PCR
Keywords: mutace; methionin synthasa reduktasa; nukleové kyseliny; stanovení