Česká republika a evropská měnová integrace - Kycelt, Martin (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce je zaměřená na popis vzniku Evropské měnové unie a na problematiku zavádění jednotné evropské měny v jednotlivých státech Evropy. Zahrnuje také výhody a nevýhody plynoucí ze zavedení eura a analýzu současných událostí v Evropě. Cílem práce je zhodnotit smysluplnost zavedení eura v České republice.
Czech Republic and European monetary integration
Keywords: euro; měnová integrace; komparace států EU; eurozóna; Česká republika; monetary integration; comparison of the EU countries; euro area; Czech Republic