Zahraniční mobilita studentů Dopravní fakulty Jana Pernera v rámci programu Erasmus+ - Snítilá, Monika (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zabývá zahraniční mobilitou studentů Dopravní fakulty Jana Pernera v rámci programu Erasmus+. V rámci teoretické (první) části je na základě dostupných zdrojů řešena problematika zahraničních mobilit a jejich významu na zvyšování odborných kompetencí u studentů vysokých škol a univerzit. V analytické (druhé) části je pojednáno o současném stavu zahraničních mobilit studentů DFJP v rámci programu Erasmus+, a to konkrétně se zaměřením na faktory, které mají vliv na rozhodování studentů k účasti na zahraniční mobilitě. Obsahem třetí části je na základě výstupů analytické části navrhnout opatření, jež povedou k eliminaci faktorů majících negativní vliv při rozhodování studentů DFJP k účasti na zahraniční mobilitě.
Students' international mobility at the Faculty of Transport Engineering within the Erasmus+ programme
Keywords: Erasmus+; Dopravní fakulta Jana Pernera; zahraniční mobilita; internacionalizace; překážky k výjezdu na zahraniční mobilitu; Erasmus+; Faculty of Transport Engineering; mobility; abroad mobility; internationalization; barriers to student mobility