Patrový lůžkový vůz pro mezinárodní provoz - Sýkora, Radim (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se zabývá návrhem lůžkového vozu v patrovém uspořádání. Je zde podrobný popis interiéru vozu a dalších konstrukčních celků. Je zde mapovám současný stav lůžkových vozů u Českých drah. V práci je počítán předběžný návrh kotoučové brzdy, a to ve třech režimech brzdění.
International traffic double-deck sleeping coach
Keywords: kolejová vozidla; lůžkové vozy; konstrukce