Postoje studentů Univerzity Pardubice k marihuaně - Kučerová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se bude zabývat postoji studentů Univerzity Pardubice k marihuaně. V teoretické části bude charakterizován pojem marihuana, její historie, účinky, rizika užívání, pojem závislost a okolnosti, které mohou ovlivnit užívání marihuany. Také bude nastíněno její využití v lékařském odvětví. V praktické části budou za použití kvantitativního výzkumného šetření zjištěny postoje studentů Univerzity Pardubice. Nástrojem výzkumu bude dotazník. Souborem respondentů budou studenti Fakulty filozofické na Univerzitě Pardubice. Cílem této praktické části bude zjistit postoje studentů k problematice užívání marihuany, a to nejen jaké mají zkušenosti s ní, ale i jaký zastávají názor na otázku legalizace marihuany a jaká je informovanost o nebezpečí zneužívání marihuany. Výzkum se pokusí dát do souvislostí faktory, které mohou ovlivnit postoje studentů k problematice marihuany, a jejich výzkumem zjištěné postoje studentů.
Pardubice University students´ attitudes to marihuana
Keywords: marihuana; závislosti; postoje; výzkum; dependence; attitudes; research