Kombinovaný přístup ke studiu struktury a elektronických vlastností chalkogenidových skel - Voleská, Iva (Univerzita Pardubice, 2015)
Disertační práce je zaměřena na studium chalkogenidových skel se složením GaGeTe7 a AsS2 a AgAsS2. Byla použita kombinace teoretického a experimentálního přístupu. Vzorky byly připraveny syntézou z čistých prvků a jejich strukturní vlastnosti byly získány pomocí těchto experimentálních technik: X-ray difrakce, neutronová difrakce, EXAFS (Extended X-ray Absorption Fine Structure) a Ramanova spektroskopie. Experimentální data byla využita pro simulace metodou reverzní Monte Carlo.
The combined approach to structure and electronic properties study of chalcogenide glasses
Keywords: chalkogenidová skla; chalcogenide glass; dft; ab initio molekulová dynamika; reverzní Monte Carlo; EXAFS; Ramanova spektroskopie; ab initio molecular dynamics; reverse Monte Carlo; Raman spectroscopy