Vliv hospodářských aktivit na rozvoj obce - Borová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá samosprávou obcí a jejím rozvojem při působení různých hospodářských aktivit. Relevantní částí práce je rozpočet obce, jeho struktura a efektivnost investic, jelikož toto vše má stěžejní vliv na hospodaření a fungování obce. Tuto analýzu zajisté využije především město Chvaletice, na jejichž hospodaření jsem se zaměřila.
Influence of economic activities in community development
Keywords: obce; spolupráce obcí; marketingová koncepce obce; rozpočet obce; město Chvaletice; analýza rozpočtů časových období 1999-2001 a 2009-2011; cost-benefit analýza obchvatu města Chvaletice; villages; cooperation of community; marketing concept of the village; budget of municipality; Chvaletice city; analysis of budget periods 1999-2001 and 2009-2011; costbenefit analysis of Chvaletice city bypass