Stanovení matrixových metaloproteináz u pacientů s kardiovaskulárním onemocněním a u diabetiků - Baudyšová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2022)
Cílem této diplomové práce bylo navázat na předchozí práce a dokončit stanovení koncentrace metaloproteináz-2 a -9 pomocí želatinové zymografie ve vzorcích pacientů, kteří podstoupili perkutánní koronární intervenci. Dále se tato diplomová práce zaměřuje na stanovení hladin metaloproteináz-2 a -9 u vybrané skupiny pacientů s diabetem mellitus.
The determination of matrix metalloproteinases in cardiovascular patients and in diabetics
Keywords: želatinová zymografie; perkutánní koronární intervence; ischemická choroba srdeční; matrixové metaloroteinázy-2 a -9; koronární stenty; diabetes mellitus; gelatin zymography; percutaneous coronary intervention; ischemic heart disease; matrix metalloproteinase-2 and -9; coronary stents; diabetes mellitus