Fluorescenční hybridizace in situ pro detekci potravinářských patogenů - Nemčeková, Klára (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato diplomová práce je zaměřena na metodu FISH a její využití při detekci potravinářských patogenů. V první části se pojednává o základních modifikacích této metody a dále pak o konkrétních postupech využitých při detekci patogenů. Experimentální část poté popisuje zavedení FISH pro detekci Listeria monocytogenes a Salmonella spp..
Fluorescence in situ hybridization for detection of food pathogens
Keywords: FISH; potravinářské patogeny; Listeria monocytogenes; Salmonella spp.; FISH; food pathogens; Listeria monocytogenes; Salmonella spp.