Povinná imunizace dětí a dorostu s důrazem na postoj rodičů a veřejnosti - Pěničková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem práce je deskripce funkcí a základního dělení imunitního systému a problematiky očkování, zahrnující právní úpravu očkování v České republice. Dále se práce zabývá analýzou informovanosti a zkušeností rodičů s očkováním, zjištěním názoru stávajících a nastávajících rodičů a veřejnosti na povinnou vakcinaci a případnou možností převzetí odpovědnosti za imunizaci dítěte, včetně postojů k využití možnosti nepovinného očkování.
Mandatory Immunization of Children and Adolescents Focusing on Attitude of the Parents and the Public
Keywords: imunita; imunitní reakce; imunitní systém; imunizace; vakcinace; immunity; immune response; immune system; immunization; vaccination