Analýza hospodaření obcí Pardubického kraje - Hájková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce obsahuje obecný popis problematiky hospodaření obcí Pardubického kraje. Analyzovány jsou rozpočtové příjmy a výdaje, majetek a dluh obcí podle velikostních kategorií. Na jeho základě jsou navržena doporučení a návrhy pro Pardubický kraj. Výsledky jsou interpretovány pomocí tabulek a grafů.
Economic analysis of municipalities in Pardubice region
Keywords: municipalities; Economy; indebtedness; fiscal federalism; Public Administration; obce; hospodaření; Zadluženost; fiskální federalismus; veřejná správa