Židé mezi Čechy a Němci ve Dvoře Králové nad Labem : 1880-1945 - Vitner, David (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce pojednává o židovské komunitě ve Dvoře Králové nad Labem a jejím soužití s majoritní společností města podávané převážně na pozadí česko-německých vztahů a s důrazem na protižidovské výstupy.
Jewry among Czechs and Germans in Dvůr Králové nad Labem : 1880-1945
Keywords: Židé; soužití; česko-německé vztahy; Dvůr Králové nad Labem; 1880-1945