Vztah duše a těla v dialozích Faidros a Timaios - Horváthová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2017)
Cílem této práce je postihnout to, v čem se tyto dvě koncepce liší, v čem se shodují a do jaké míry Timaios rozpracovává metody Faidra. V první části se práce věnuje otázce vztahu duše a těla v dialogu Faidros, posléze přechází do druhé části, a to k popisování vztahu duše a těla v dialogu Timaios. Poté, ve třetí fázi, následuje úsek věnující se porovnání obou dialogů.
The Relationship of Soul and Body in Plato's dialogues Phaedrus and Timaios
Keywords: Faidros; Timaios; Platón; Sókratés; duše; tělo; Phaedrus; Timaios; Plato; Socrates; soul; body