Komplikace diabetu mellitu II. typu - Michková, Naděžda (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku komplikací při léčbě diabetu mellitu II. typu. Teoretická část obsahuje stručný popis jednotlivých komplikací, klinický obraz, léčbu a prevenci. Praktická část obsahuje výzkum, jehož cílem bylo zjistit informovanost diabetiků o problematice komplikací léčby diabetu mellitu a zdroje, ze kterých čerpají informace. Na základě získaných dat, byl vytvořen edukační materiál.
Complications of diabetes mellitus
Keywords: diabetes mellitus; komplikace; edukace; léčba; complications; education; treatment