Reologické vlastnosti lepidel používaných v automobilovém průmyslu - Palarczyková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zabývá studiem reologických vlastností polyuretanových lepidel využívaných v automobilovém průmyslu. V teoretické části je uveden přehled základních pojmů týkajících se reologie, mechanických vlastností materiálů a také charakteristiky polymerních lepidel. Experimentální část se zabývá stanovením reologických vlastností jednotlivých komponent polymerních lepidel a také reologických a mechanických vlastností lepidel již zesítěných.
Rheological properties of the adhesives used in the automotive industry
Keywords: reologie; mechanické vlastnosti; polymerní lepidla; rheology; mechanical properties; polymer adhesive