Skiagrafické projekce při radiodiagnostickém zobrazování lebky - Peterková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce "Skiagrafické projekce při radiodiagnostickém zobrazování lebky" obsahuje přehledný souhrn skiagrafických projekcí na lidskou lebku používaných v dnešní době za současného technického vývoje výpočetní tomografie. Popis radiodiagnostického pracoviště a rentgenové soustavy. Biologické účinky ionizujícího záření na lidský organismus a jak tyto účinky minimalizovat.
Skiagraphic projections in radiodiagnostig cranial imaging
Keywords: lebka; polohy; kontraindikace; vertigraf; cranium; position; contraindication; vertigraph