Chlumecký spisovatel Václav Horyna - Beranová, Petra (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce popisuje literární činnost Václava Horyny (1906-1997). Cílem je zařadit spisovatele do literárního kontextu české literatury a přiblížit postupy Horynovy literární tvorby, která spadá do období 1941-1999.
Václav Horyna from Chlumec nad Cidlinou : portrait of a writer
Keywords: Horyna, Václav; česká literatura; východní Čechy; historické romány