Ekonomický vývoj České republiky před a po vstupu do EU - Pavelcová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá analýzou vývoje ekonomiky České republiky před a po vstupu do Evropské unie. Byly popsány historické milníky evropské integrace, hlavní priority poslání Evropské unie. Mezi hlavní makroekonomické agregáty, které byly nejprve teoreticky popsány a následně použity při analýze, patří hrubý domácí produkt, míra inflace, míra nezaměstnanosti, platební bilance a s ní spojené indikátory zahraničního obchodu.
The economic development of the Czech Republic before and after entering the EU
Keywords: makroekonomická analýza; hrubý domácí produkt; Inflace; Nezaměstnanost; Zahraniční obchod; ekonomický vývoj; Evropská Unie; macroeconomic analysis; Gross Domestic Product; Inflation; Unemployment; balance of payments economic development; European Union