Dekontaminace fenolických odpadních vod pomocí modifikovaného elektro-Fentonova postupu - Procházková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je věnována problematice jednosytných fenolů v odpadních vodách. V teoretické části je pojednáno o vlastnostech fenolů, formách výskytu fenolů v odpadních vodách, jejich vlivu na životní prostředí a lidské zdraví. V závěru teoretické části jsou popsány možnosti odstranění fenolů z odpadních vod. Experimentální část práce se zabývá praktickým využitím modifikovaného elektro-Fentonova postupu při dekontaminaci odpadních vod obsahujících obtížně odbouratelné jednosytné fenoly.
Decontamination of phenolic wastewater by modified Electro-Fenton Process
Keywords: fenoly; chlorfenoly; odpadní vody; Fentonova reakce; elektro-Fentonova reakce; phenols; chlorophenols; wastewater; Fenton process; electro-Fenton process