Analýza úmrtnosti na vybraná závažná onemocnění v ČR - Veselá, Lucie (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou úmrtnosti na vybraná závažná onemocnění. Jednotlivé části práce jsou věnovány definici úmrtnosti a jejím výpočtům. Další část se zabývá analýzou výskytu závažných onemocnění v České republice. Dále jsou popsány choroby, na které se v ČR umírá nejvíce a s tím zobrazen také vývoj úmrtnosti. Poté je provedena komparace úmrtnosti na závažná onemocnění v jednotlivých krajích ČR. A nakonec je vybrán nejvhodnější produkt pojišťovny k pojištění závažných onemocnění.
Analysis of Mortality on Selected Serious Illnesses in the Czech Republic
Keywords: závažná onemocnění; nemocnost; úmrtnost; incidence; rakovina; infarkt myokardu; cévní mozková příhoda; diabetes mellitus; pojištění; serious diseases; morbidity; mortality; incidence; cancer; myocardial infarction; cerebrovascular accident; diabetes mellitus; insurance