Analýza vývoje úrokových měr v podmínkách České republiky - Urban, Martin (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem bakalářské práce je posoudit vývoj v oblasti úrokových měr v podmínkách České republiky s ohledem na dramatický vývoj posledních let. V bakalářské práci je analyzován vývoj úrokových sazeb, používaných pro účely měnové politiky a stanovovaných Českou národní bankou v letech 1996 - 2022. S využitím korelační analýzy je posuzován vzájemný vztah mezi těmito úrokovými sazbami a vybranými ekonomickými veličinami: hrubým domácím produktem, mírou inflace a mírou nezaměstnanosti.
Analysis of the development of interest rates in the conditions of the Czech Republic
Keywords: úrokové sazby; inflace; analýza vývoje úrokových sazeb; měnová politika; interest rates; inflation; analysis of the development of interest rates; monetary policy