Musejní spolek v Pardubicích v letech 1918 až 1945 - Váňová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá činností Muzejního spolku v Pardubicích. Postihuje jeho vznik v 80. letech 19. století a pak jeho činnost v letech 1918 až 1945. Zaměřuje se na jeho muzejní činnost, na přestavbu pardubického zámku a také na přestavbu Kunětické hory.
Museum Society of Pardubice between 1918 and 1945
Keywords: Muzejní spolek; Pardubice; zámek; Kunětická hora; Museum society; Pardubice; castle; Kunětická hora