Problematika územního plánování a budování infrastruktury v malých obcích - Talacko, Petr (Univerzita Pardubice, 2000)
Autor v práci pojednává o stavu budování infrastruktury v malých sídelních útvarech, vzhledem k cílům územních plánů a dispozicím municipálních rozpočtů. Analyzuje obecní rozpočty v sledované časové řadě, s důrazem na vývoj jejich příjmů. Vyzdvihuje význam daňových příjmů pro malé obce a přibližuje základní alternativní zdroje obecních příjmů.
Problems of territorial planning and construction of infrastructure in small municipalities
Keywords: územní plánování; Infrastruktura; obce; daňové příjmy; daň z příjmů; správní poplatky; rozpočet obce; Podnikání; SWOT