Vliv sjednocení pravidel pro řízení metrologie v DP hl. m. Prahy - Polák, Martin (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá metrologií v Dopravním podniku hlavního města Prahy, akciové společnosti. Je v ní teoreticky popsána metrologie, je zkoumán vliv sjednocení metrologických pravidel na dopravní podnik a provedena analýza programu pro evidenci měřidel. Praktický vliv sjednocení pravidel je ověřen ve vybraném útvaru.
Effect of unification of the rules for the management of metrology in the Prague public transport company
Keywords: metrologie; evidence měřidel; Dopravní podnik hlavního města Prahy; metrologický řád; metrology; database of measuring instruments; Prague public transport company; metrology regulation