Regulace s využitím PLC Siemens S-1200 - Horáček, Patrick (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato diplomová práce se zaměřuje na návrh PID regulátoru pomocí metody Ziegler-Nichols, experimentální metody "pokus-omyl", Kuhnovy metody a jeho realizaci v PLC. V teoretické části jsou popsané použité metody, konfigurace PLC a programování PLC. V praktické části byl vytvořen program v PLC pro řízení zadané soustavy společně s vizuální podobou v HMI. Vytvořená aplikace má možnost přepínání mezi dvěma režimy pro automatické a manuální řízení.
Control with PLC Siemens S-1200
Keywords: PLC; PID; regulátor; TIA Portal; HMI; PLC; PID; controller; TIA Portal; HMI