Aplikace vybraných instrumentálních metod v analýze mazacích olejů - Svoboda, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá možnostmi aplikace instrumentálních metod - infračervené spektrometrie s Fourierovou transformací, ferrografie a rastrovací elektronové mikroskopie při posuzování stavu motorů různých druhů vozidel a mechanických převodovek a v nich používaných olejů.
Application of selected instrumental methods in analysis of lubricating oils
Keywords: tribotechnická diagnostika; tření; mazání; motorové oleje; analytické metody; FTIR spektroskopie; elektronová mikroskopie