Management kvality v práci radiologického asistenta v radiodiagnostice - Řídká, Eva (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se věnuje managementu kvality a bezpečí v práci radiologického asistenta v radiodiagnostice. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část se zabývá bezpečnou péčí, technickými parametry přístrojů využívající ionizující záření, radiologickými standardy, odbornou způsobilostí a vzděláváním pracovníků. Cílem teoretické části je uvedení čtenářů do této problematiky a vymezení bezpečné péče při skiagrafickém vyšetření. Praktická část je věnována průzkumnému šetření pacientů a pracovníků na oddělení radiodiagnostiky, založeném na dotaznících a následné analýze dat. Cílem praktické části je zhodnocení nastavení bezpečí a kvality vyšetření na konkrétním oddělení radiodiagnostiky, které je řízeno dle platné legislativy.
Quality management in the work of radiology assistant in radiodiagnostics
Keywords: radiologický asistent; radiodiagnostika; kvalita práce; bezpečná práce; legislativa; dotazníkové šetření; pozorovací šetření; radiology assistant; radiodiagnostics; quality of work; safe work; legislation; questionnaire; observation