Analýza a zhodnocení poskytování veřejné podpory z prostředků obcí jiným subjektům - Kafuňková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se zabývá analýzou a zhodnocením poskytování veřejné podpory z prostředků obcí jiným subjektům. V úvodu práce jsou popsány základní definiční znaky veřejné podpory. Praktická část obsahuje dotazníkové šetření s cílem zjistit zkušenosti s veřejnou podporou z prostředků obcí v Královéhradeckém kraji a analýzu údajů z Centrálního registru podpor malého rozsahu za poslední dva roky. V závěru práce je uvedeno doporučení obcím v konkrétních oblastech veřejné podpory.
Analysis and evaluation of the provision of public support from the municipalities to other subjects
Keywords: municipalities; Central register of de minimis aid; Hradec Králové region; de minimis aid; services of general economic interest; state aid; obce; Centrální registr podpor malého rozsahu; Královéhradecký kraj; podpora de minimis; služby obecného hospodářského zájmu; veřejná podpora