Technologie OpenVPN - Liška, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce v teoretické části popisuje základní rozdělení virtuálních privátních sítí a jejich princip na spojové, síťové, transportní a aplikační vrstvě. Praktická část je zaměřena na popis konfigurace virtuální privátní sítě pomocí technologie Cisco VPN a OpenVPN.
OpenVPN technologies
Keywords: VPN; konfigurace; Clientless SSL VPN; SSL VPN Client; OpenVPN; configuration