Informovanost žen reprodukčního věku o antikoncepci. - Stodolová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá informovaností žen v reprodukčním věku o možnostech antikoncepce. Teoretická část obsahuje shrnutí historie antikoncepce, přehled jednotlivých metod antikoncepce a jejich spolehlivost. Dále se věnuje informovanosti, edukaci a vývojovým fázím reprodukčního věku ženy. Praktická část práce je založena na kvantitativním výzkumu realizovaném formou anonymního dotazníkového šetření. Cílem bylo zjistit úroveň informovanosti žen reprodukčního věku o formách antikoncepce, jejich zdroje informací, faktory ovlivňující jejich rozhodování při výběru antikoncepce a posouzení informovanosti žen o antikoncepci. Výsledky výzkumu poskytují poznatky o současné úrovni povědomí žen v této problematice a naznačují možnosti pro zlepšení informovanosti žen v této oblasti.
Awareness of contraception among women of reproductive age.
Keywords: antikoncepce; informovanost; reprodukční věk; edukace; contraception; awareness; reproductive age; education