Postavení železniční dopravy v systému Pražské integrované dopravy - Najdekr, David (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá tématem Pražské integrované dopravy, především zapojením železniční dopravy do pražského integrovaného systému. Je popsán současný stav a skladba nasazovaných souprav, dále je provedena podrobnější analýza vybraných tratí zaintegrovaných v sytému. V závěru jsou pak uvedeny návrhy možných opatření pro zvýšení atraktivnosti jako je například rozvoj tratí v centru aglomerace, výstavba nových přístupových bodů či pořízení odpovídajících spolehlivých vozidel.
Position of railway transport in Prague integrate passenger system
Keywords: Pražská integrovaná doprava; České dráhy a.s; městská železnice; provozní náklady; elektrická jednotka; motorová jednotka; Prague integrated traffic system; Czech Railways; urban railway; operational financial expense; electric motor unit; diesel motor unit