Chemické a fyzikální ukazatelé kvality masa - Šenkýřová, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Maso zvířat bylo a je součástí přirozené složky potravy, neboť obsahuje řadu nutričních látek, které jsou nezbytné pro správný růst a zdravý vývoj organismu. Je také důležitým zdrojem energie. Jeho spotřeba a produkce se neustále zvyšuje. Tato práce se zabývá faktory a ukazateli, které ovlivňují kvalitu a čerstvost masa. Dále jsou zde uvedeny analytické metody, kterými lze kvalitu masa ověřit.
Chemical and physical indicators of the quality of meat
Keywords: maso; kvalita a čerstvost; cyklická voltametrie; meat; quality and freshness; cyclic voltammetry