Legionely ve vodách a životním prostředí - Prokšíková, Vladimíra (Univerzita Pardubice, 2000)
Práce popisuje problematiku výskytu legionel ve vodách a životním prostředí. Dále je zaměřena na vlastnosti legionel, jejich laboratorní diagnostiku, onemocnění, terapii a metody stanovení.
Legionella in water and environment
Keywords: legionella; legionářská nemoc; pointiacká horečka