Algoritmy pro hledání nejkratších cest v grafu - Hroch, Martin (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem bakalářské práce je vytvoření softwaru na hledání nejkratších cest v grafu pomocí základních algoritmů. V práci jsou popsány základní pojmy týkající se grafů a popsán Dijsktrův algoritmus, A-star algoritmus a Floyd-Warshallův algoritmus.
Algorithms for finding the shortest paths in a graph
Keywords: grafy; algoritmy; vrcholy; hrany; Dijsktra; graphs; algorithms; nodes; edges; Dijkstra