Změna životního stylu u pacientů po infarktu myokardu - Samšeňák, Jan (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce na téma Změna životního stylu u pacientů po infarktu myokardu se skládá ze dvou částí. Teoretická část se zabývá anatomií a funkcí srdce, cévním zásobením srdce, teorií infarktu myokardu a jeho příznaky, diagnostikou a léčbou. Dále se zabývá primární a sekundární prevencí infarktu myokardu. Výzkumná část se zabývá kvantitativním výzkumem, metoda výzkumu - dotazníky. Dotazníky byly určeny pro pacienty, kteří prodělali infarkt myokardu. Výzkum probíhal ve dvou kardiologických ambulancích. Dotazník byl rozdělen na 3 části. Část před infarktem myokardu, část po infarktu myokardu a obecné informace o pacientovi. V závěru naleznete zhodnocení celé práce včetně zhodnocení mých předem stanovených cílů.
Lifestyle change of patients after myocardial infarction
Keywords: infarkt myokardu; ateroskleróza; primární prevence; sekundární prevence; myocardial infarction; atherosclerosis; primary prevention; secondary prevention