Prvková analýza očních čoček a nitrooční tekutiny - Zvěřinová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2007)
V práci byla vytvořena metoda pro stanovení vybraných prvků pomocí oTOF-ICP-MS a ET-AAS v čočce a komorové vodě. Byl vyvinut postup pro přípravu vzorku k analýze a byly nalezeny vhodné technické parametry analýzy. Byl studován vliv matrice na intenzitu signálu jednotlivých izotopů, byla ověřena vhodnost použití interních standardů a pro vybrané izotopy byly stanoveny detekční limity. Správnost postupu byla ověřena metodou standardního přídavku.
The elemental analysis of eye lens and humour aqua
Keywords: oční čočka; stanovení prvků; komorová voda